Добредојдовте на веб страната на Општина Конче!

Тука можете да ги најдете сите новости, информации, и документи поврзани со работењето на општината.

Општина Конче денес е типично рурална општина сместена во централно-источниот дел од Р. Северна Македонија опкружена со Конечка планина и Смрдешник, односно општините Штип, Неготино, Демир Капија, Валандово, Струмица, Василево и Радовиш.Општина Конче се наоѓа во Југоисточниот дел на Р.Северна Македонија на 150 км оддалеченост од Скопје десно од патот Радовиш-Струмица.

Прочитај повеќе…

НОВОСТИ

-Две години со реализирани многу проекти….

Со дадениот отчет за изминатите две години докажавме како се работи , како треба да функционира една локална самоуправа,како се реализираат проекти на народот.
Да сме на чисто , се е во склад со изборна програма ,креиран буџет од граѓаните,остварени желбите на луѓето кои сакаат да живеат и функционираат во нормално и современо општество.
Благодарам за поддршката , која ми дава поттик за поголем влог за сите граѓани на општина Конче.
-Во втората половина од мандатот што претстои ветувам дека реализираните проекти ќе бидат двоструко зголемени , а со тоа ќе направиме општина Конче да биде пријатно и современо катче .
-Ве поканувам заеднички да учествуваме во преродбата која ни претстои на секое поле……

Прочитај повеќе…

Е-УСЛУГИ