Пуштена во употреба новата спортска сала во Конче

ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БЛАГОЈ ИЛИЕВ
ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ, УЧЕНИЦИ И СПОРТИСТИ.
НАВИСТИНА СЕ ЧУСТВУВАМ ГОРД ШТО ПРЕД ВАС ИМАМ ПРИЛИКА ДА ГО НАЈАВАМ ОТВАРАЊЕТО НА ПРВАТА СПОРТСКА САЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА КОНЧЕ.
СПОРТСКАТА САЛА БЕШЕ ЕДНА ОД ПРИОРИТЕТНИТЕ ОБВРСКИ ВО НАШАТА ПРОГРАМА И СМЕ СРЕЌНИ ШТО ВО КРАТОК ПЕРИОД УСПЕАВМЕ ДА ИЗГРАДИМЕ МОДЕРЕН И СОВРЕМЕН ОБЈЕКТ КОЈ ЌЕ БИДЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ,СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ И СИТЕ ЉУБИТЕЛИ НА СПОРТОТ.
СПОРТСКАТА САЛА СЕ ПРОСТИРА НА ПОВРШИНА ОД 650 МЕТРИ КАВАДРАТНИ И Е КОМПЛЕТНО ОПРЕМЕНА СО НАЈСОВРЕМЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА, СО ШТО ЌЕ ОВОЗМОЖЕМЕ ПОДОБРУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОСПИТНО-ОБРАЗОВНАТА РАБОТА И РАЗВОЈОТ СПОРТОТ И МЛАДИТЕ ВО НАШАТА ОПШТИНА.
ВОЕДНО ИСТО ТАКА САКАМ ДА ИЗРАЗАМ БЛАГОДАРНОСТ ДО, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА ЗОРАН ЗАЕВ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОНЧЕ И СИТЕ ДРУГИ ЧИНИТЕЛИ КОИ ШТО ДАДОА ПРИДОНЕС ЗА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ОВОЈ ГОЛЕМ ПРОЕКТ.
НЕКА НИ Е СО СРЕЌА

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *