Категорија: Uncategorized

КОНТАКТ

ОПШТИНА КОНЧЕ
с.Конче бб 2424 КОНЧЕ
opstina.konce@t.mk
тел/факс 032 630 325

Градоначалник
Златко Ристов
konce.gradonacalnik@gmail.com
тел/факс 032 630 325

Секретар
општината нема назанчено лице на оваа функција

Претседател на Совет
Александра Ристова

opstina.konce@t.mk
тел:

Раководител на Одделение за  општи и правни работи и јавни дејности,
Тинка Ангелова
tinkangelova@yahoo.com  тел:032 630 325

Раководител на Одделение за урбанизам,комунални дејности, заштита на животна средина и локален економски развој
Зоран Горѓиев
gorgievz@yahoo.com тел. 032 630 325

Раководител на Одделение за инспекциски надзор
Благој Јованов
blagoj965@yahoo.com тел:032 630 325

Советник за Буџет и финансиски прашања
Ленче Крстева
kostadinovalence@hotmail.com тел. 032 630 325

Овластен инспектор за животна средина
Ацо Митев
aco.mitev@hotmail.com tel 032 630 325

Лице назначени за работа со странки со одреден вид на социјални потреби 

///- соработник за општинско корисна работа и социјална заштита
///@yahoo.com тел. ///;

Офицер за посредување за слободен пристап до информации од Јавен карактер на општина Конче 

Игор Илиев – Виш соработник за јавни набавки во Одделение за правни и општи работи

igorce_messi@hotmail.com  тел. 078 259 150

Офицер за заштита на лични податоци

 Игор Илиев – Виш соработник за јавни набавки во Одделение за правни и општи работи

igorce_messi@hotmail.com  тел. 078 259 150

Офицер за постапување по преставки и предлози

Игор Илиев, Виш соработник за јавни набавки во Одделение за правни и општи работи

како овластено лице кое ќе постапува по претставките и предлозите во рамките на општината.

igorce_messi@hotmail.com  тел. 078 259 150

Офицер за постапување по предмети за Државна комисија за спречување на корупција

Игор Илиев, Виш соработник за јавни набавки во Одделение за правни и општи работи

како овластено лице кое ќе постапува за пополнување на образци и  достава до ДКСК за избрани односно именувани лица

во општина Конче.

igorce_messi@hotmail.com  тел. 078 259 150

Подготовка на Буџетот на општина Конче за 2022 година

Известување до граѓаните на Општина Конче за доставување предлози за Буџетот за 2022 год.

Почитувани сограѓани!

Поради актуелната состојба со пандемијата од COVID -19 Коронавирусот, и почитување на препораките од надлежните институции за заштита на јавното здравје, Ве информираме дека ова година нема да се одржат Јавните средби со граѓаните во населените места, на кои Вие граѓаните ќе можете да дававте предлози за проекти кои би се реализирале во наредната 2022 година.

Како и досега, а со цел заеднички да ги планираме Програмите кои ќе ги вклучиме во Буџетот за наредната 2022 година, Ве покануваме Вашите предлози за проекти  што би се реализирале во Вашите населени места, да ги доставите до општина Конче.

Предлозите можете да ги доставите од денес а најдоцна до петок 17.12.2021

– во писмена форма преку архивата на општина Конче

-електронски на следните е-маил адреси: gradonacalnik.konce@gmail.com и opstina.konce@t.mk

– на facebook страната: Општина Конче

– на facebook страната: Златко Ристов – Градоначалник на Општина Конче

Дополнителни информации можете да добиете на следниве телефонски броеви: 032 630 325

Ги очекуваме Вашите предлози за да можеме заеднички, како и досега да планираме и да ја развиваме нашата општина КОНЧЕ.

Со  почит,

Известување за состојбата со снежните врнежи во општина Конче

 

 

Во однос на последните врнежи од снег и дожд Општина Конче известува дека на територијата на општина Конче во последните 24 часа наврнати се од 20 до 30 см снежна покривка и поголеми количини на дожд, во врска со проодноста на патиштата, сите патишта Локални и Регионалниот пат Радовиш-Конче се проодни, исчистени се од страна на екипите на ЈПКД Лакавица Конче, водостојот на вештачките акумулации Конче 1 и Конче 3 е  нормален истотака и речните корита на сите реки  во општината се во нормална состојба.

 

 

Средба на Градоначалникот со жени од општина Конче

Во рамките на активностите на Градоначалникот Златко Ристов беше остварена средба со жени од Oпштина Конче и здружението “Женска акција” –Радовиш кое веќе неколку години работи за поактивно учество на жените во процесите на планирање, буџетирање и одлучување на локално ниво.
Жените на Oпштина Конче доставија барања за соочување на сите нивни проблеми кои негативно влијаат на нашата локална заедница. Нивната цел е да го подобрат животот на жената која секојдневно е соочена со големи предизвици, а воедно и животот на сите жители.
Исто така побараа истите да бидат дел од програмата и буџетот на Општина Конче.

Златко Ристов официјално ја презеде должноста Градоначалник на Општина Конче

Општинската изборна комисија во Конче денеска официјално го врачи уверението на Златко Ристов, за назначување и превземање на функцијата Градоначалник на Општина Конче.

Златко Ристов како нов градоначалник на Општина Конче доаѓа на местото на досегашниот градоначалник Благој Илиев.

На одржаните локални избори Ристов со освоени 1083 гласа односно со разлика од 23 гласа во однос на својот противкандидат, успеа да дојде на функцијата градоначалник на Општина Конче, кој ќе ја води општината во наредните 4 години.

Ристов најави дека веднаш ќе се зафати со решавање на проблемите на граѓаните и реализација на порграмата.

Посета на висока делагација од Р.Турција на општина Конче

08,09,2021 Висока делегација од нашата пријателска Република Турција на чело со г-дин Екрем ЏАНАЛП – Гувернер на градот и регионот Едрене, Ертугрул ЧАМЛИЏА – Градоначалник на збратимената општина Бујуккаиштиран, Тахир Ишик -Градоначалник на општина Инеада, Сабри Мутлу -Претседател на конфедерацијата на балкански исселеници во Р.Турција ја посетија нашата општина. Повод на ова прекрасна посета беше пуштањето во употреба на два проекти реализирани во соработка со збратиментата општина Бујуккариштиран Р.Турција, станува збор за уредување на паркинг простор пред манастирот св.Стефан-Конче и партерно уредување на местото викано Поројот во с.Конче. Овие се први реализирани проекти од ваков карактер со заедничка соработка на нашата општина и збратимена општина.

Потпишан Договорот за изведба на проектот „Фекална канализација за дел од с.Конче во Општина Конче

Почитувани сограѓани заедно со Заменик на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања Фатмир Битиќи и Управителите на ТАВ МАКЕДОНИЈА Метин БАТАК и Нејат КУРТ го потпишавме договорот за изведба на проектот „Фекална канализација за дел од с.Конче во Општина Конче“ со вредност од околу 18 милиони денари. Проектот опфака канализационен крак во должина 3150 метри со кои ќе бидат опфатени сите домаќинства и ќе се решат долгогодишните проблеми со кои се соочуваме од старата канализациона мрежа. По разговорот со преставниците на инвеститроте и финансиерите дека во најкраток период се планира да се започне со започнување на градежните активности.

Општина конче го одбележа празникот на општината 12 јули-Петровден

Општина Конче го одбележа празникот на општината 12 -ти Јули, Петровден со пригодна свеченост, и културно иметничка програма.

По повод празникот на општината,  беше одржана свечена седница на Советот, на која градоначалникот Благој Илиев, изврши прием на поканети гости, деловни партнери и пријатели, директори на јавни институции  и приватни компании меѓу кои и генералниот  директор на РБ Бучим, Олег Чустовитин, и други гости. Присутните ги поздрави градоначалникот Благој Илиев  кој притоа изрази задоволство од укажаната чест, а  спомна и дел од проектите кои се реализираа во изминатиот период.

На свечената седница беа доделени признанија и благодарници за успешна соработка  со Општина Конче на повеќе правни и физички лица и раководители на институции.

На свечената седница беше одржана и културно уметничка програма. Согласно програмата празнувањето заврши со пригоден коктел во дворот на манастирот Свети Стефан во Конче, кој им беше претставен на гостите како атрактивна  рурална туристичка дестинација.