Прскање против комарци на ден 27.06.2018 од 04:30 до 9:30 часот

Општина Конче во соработка со Центарот за развој на ЈИПР организира авио-третирање против комарци кое ќе се изврши на територијата на општина Конче.
Се известуваат граѓаните на општина Конче дека на 27.06.2018 година (среда) во раните утринските часови од 04:30-09:30 часот преку специјализирана авио-компанија ќе се изврши авио-третирање против комарци.
Се предупредуваат сопствениците на пчелни семејства (пчеларите) да преземат соодветни мерки за заштита односно затварање на кошниците со пчели за време на прскањето и во период од 3-4 часа по прскањето заради можноста од влијание на средствoто со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.