Реконструкција на дело од канализациона мрежа-колектор во с.Долни Липовиќ

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДЕЛ ОД КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА-КОЛЕКТОР ВО С.ДОЛНИ ЛИПОВИЌ”

Градоначалникот на Општина Конче заедно со Бирото за регионален развој го потпиша договорот за кофинансирање на проектот”Реконструкција на дел од канализациона мрежа- колектор во с.Долни Липовиќ со вредност од 2 милиони денари.

Со оваа инвестиција се решава еден повеќе годишен пробелм со канализационата мрежа во с.Долни Липовиќ, поради тоа што првичната изградена канализациона мрежа во делот на излезот од с.Долни Липовиќ  првично беше изведена во тешението на река Крива Лакавица и при поголеми врнежи колекторот беше често оштетувам и целосно онеспосебен за неговата функција.

Со оваа инвестиција се планира изведба на нов колектор со нова траса со која ќе се решат поседиците од силните води на река Крива лакавица при невреме.

По завршување на тендерските постапки во најкраток временски период очекуваме почеток на градежните активности.

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *